2014년에 선정된 8가지 수퍼푸드
(8 Super healthy foods for 2014)
잘 먹고 잘자고 즐겁게 사는 것이 우리 인생의
최대 관심사이고 행복의
조건이 되어버린 때에 어떻게 먹는 것이 잘~ 먹는 것인지
궁금합니다. 어떤 이는 뭐든 맛있게 잘 먹으면 된다하고, 또 어떤 이는 적게 먹어야 한다고 하지요. 하루 세끼를 다 챙겨먹어야 된다고 했다가
또 하루 한끼만으로도 충분하다는 1일 1식 다이어트가 선풍적
인기를 끌기도 합니다.
정답은 없는것
같아요.
그래도 몸에 좋다는 음식을 위주로
적당히 먹어주는 센스! 는 필요하겠지요?
8가지가 무엇인지 알아볼까요?
1, Hemp seeds
Raw shelled
hemp seed is one of nature's perfect foods - a Super Food.
This is one
of the most potent foods available,
Supporting optimal
health and wellbeing, for life.
Raw hemp
provides a broad spectrum of health benefits, including: weight loss, increased
and sustained energy, rapid recovery from disease or injury, lowered
cholesterol and blood pressure, reduced inflammation, improvement in
circulation and immune system as well as natural blood sugar control. In fact,
each nutty, soft-textured seed is rich in magnesium, potassium, iron, protein,
and essential fatty acids like omega-3, -6 and -9.
Sprinkled on
oats, applesauce, yogurt, or whipped into a mean smoothie, a handful of hemp
seeds will also satiated your appetite for much longer.
대마 하면 우리는 대마초를 연상하게
되어 아주 몸에 해롭다고 여기는데 대마 잎과 대마 씨의 껍질에는 환각을 일으키는
성분이 있지만 껍질을
벗긴 대마 씨는 수퍼푸드로 선정될 정도로
우리 몸에 이로운
성분이 많습니다. 고농도의
마그네슘, 칼륨, 철, 단백질, 오메가 3, 6, 9 이 풍부하여, 고혈압과 심장질환에 좋으며 필수지방산이 풍부하여 근육을
회복시키고, 면역력향상과 염증치료에 도움이 됩니다. 와 우~ 이렇게
좋은 씨앗이라니 당장 구하러 나가보았습니다.
가까운 Bulk barn에서 구할 수가 있네요. 요거트에 섞어먹으니 맛있습니다.
2. camu camu
You will
want to scream its name from a palm-tree covered cliff. when you find out that not only does it fight
the signs of aging—crow’s feet, wrinkles, and dark spots…one serving delivers
the single, highest amount of vitamin C in the world! Amino acid found in camu camu, one that our
bodies need for muscle and bone tissue growth and recovery and the production
of growth hormones. Gallic acid is found in camu camu, which is good news
because it appears to have anti-fungal and anti-viral properties. It also acts
as an antioxidant. Valine is used by the body to prevent muscle breakdown.
Ellagic Acid
is another acid with antioxidant properties, found in camu camu.
It's been
studied for anti-cancer effects, though research is still very early.
Some
research also indicates that has anti-diabetes effects.
카무카무는 슈퍼과일에 속하며 비타민 C, 항산화제, 바이오플라보노이드,
아미노산, 베타카로틴이 아주 풍부합니다.
카무카무는 엄청난
양의 비타민 C를 함유하고 있는 것으로
유명한데
오렌지보다 30~60배 많은 양을 함유하고
있습니다.
그래서 노화를
개선하고, 정신건강(항우울제역할)에도 좋고,
면역력을 향상하며
콜라겐을 형성해서 관절에도
좋구요,
불임에도 좋고, 잇몸, 모발, 손 발톱, 피부에도 좋다고
합니다.
이렇게 좋은 과일을 구할 수 있었으면 좋겠습니다.
어디선가 많이 본듯한 과일이기도 한데 이제부터 유심히 봐야겠습니다.
3. Chia Seeds
Chia seeds,
are being touted as a fiber- and protein-rich super food
that can be
sprinkled on oats, into soups, or stirred into yogurt.
Chia seeds
don’t have much taste to them so they incorporate quite stealthily into foods
for mega nutritional benefits.
치아시드는 섬유질과
단백질이 풍부한 곡물입니다. 또한 철분은 시금치의 6배, 칼슘은 우유의 11배의 양이라네요.
어떠한 곡물보다
비타민도 풍부하구요. 산화방지제역할도 하고,자기크기의 10배의 수분함유 할 수 있으므로 포만감을
주며, 탄수화물로의 변환시간의 지연으로 오랫동안
에너지를 오래 지속시켜
배고픔을 덜 느끼게
하므로 비만예방에도 좋습니다. 청어류의 오메가 3가, 요즘 해양이 많이 오염되어 불안한것에 비하면
육지에서 나는 오메가 3는 대마와 아마씨
그리고 치아씨가 유일한
것으로 아주 훌륭한
공급처라고 할 수 있겠지요. 이것 역시 요거트나 두유에 타서 먹으면 아주 감칠 맛이 나더군요.
4. Adzuki Beans (팥)
1.Improve
bowel movement
Since they
have a high fiber content, adzuki beans greatly improve bowel movement. This
helps in keeping the digestive system smooth, thus preventing constipation. The
fiber contained in these beans also helps in preventing colon cancer.
2. Stabilize
cholesterol level
Due to high
concentration of soluble fiber in adzuki beans, these beans are ideal for stabilizing
the cholesterol level they also help in eliminating cholesterol and toxins from
the body.
3. Prevent
breast cancer
Adzuki beans
have certain components that help kill cancerous tissues. Consuming a cup of
these beans on a regular basis lowers the risk of getting breast cancer among
women. These beans can also be consumed to lower the risk of getting different
types of cancers.
4. Treat
bladder infections and urinary dysfunction
The high
amount of soluble fiber in adzuki beans helps in treating bladder infections
and urinary dysfunction in both men and women. This soluble fiber has a
soothing effect and is thus ideal for healing an infected bladder and urinary
tract.
5. Lose
weight
Since they
are rich in soluble fibers, adzuki beans help keep your stomach full for
relatively long hours. Therefore, these beans will keep you satiated for long
hours. They are also rich in protein and can therefore help in keep sugar levels
low. As a result, they help in keeping weight off.
팥에는 사포닌이
있어 항암효과가 있고, 장 운동과 간에 지방이 쌓이는 것을 방지하며, 혈액순환을 돕습니다. 팥물과 팥 가루는
피부미백과 모공관리에도 탁월하고, 이뇨작용이 좋아 해독작용과 부종을 막아줍니다. 비타민 B1이 곡물중
가장 많이 함유되어
기억력 향상과 빈혈예방, 불면증예방,스트레스 해소에
도움을 줍니다.
프로안토시아닌 함류량이
높아 (팥 1g 당 2.5mg) 탁월한 항산화제 역할을
합니다.
팥의 폴리페놀성분은 혈액순환을 도우며, 성인병을 예방합니다.
우유의 100배이상의 철분이 있어 빈혈예방에도 탁월하고, 포만감이 높아 과식을 막고 체내의 불필요한 수분을 배출시키므로 다이어트에도 좋습니다.
5.Black Garlic (흙마늘)
Take one
clove garlic, ferment for three weeks, age for one week and you've got black
garlic.
The darkly colored bulb will definitely raise
eyebrows in your kitchen— it wouldn't seem out of place going into a witch's
cauldron— but it's worth trying for two key reasons:
it has double the antioxidants of white
garlic, and it tastes sweeter too— almost like molasses. it is good during cold
and flu season because its antioxidants help support the immune system and it
doesn't stay on your breath like other garlic does.
Take one
clove garlic, ferment for three weeks, age for one week, and you've got black
garlic. The darkly colored bulb will definitely raise eyebrows in your kitchen—
it wouldn't seem out of place going into a witch's cauldron— but it's worth
trying for two key reasons: it has double the antioxidants of white garlic, and
it tastes sweeter too—almost like molasses.
It is good during cold and flu season, because
its antioxidants help support the immune system and it doesn't stay on your
breath like other garlic does.
흙마늘은 게르마늄과 세레늄성분이 있어 항암효과가 있습니다. 항산화
역할을 하고, 혈중 콜레스테롤과 중성지방을 낮춰주어
성인병을 예방합니다. 마늘의
더운 성질로 말초혈관을 확장하여 수족냉증이나 혈액순환에 도움을
줍니다. 마늘의 알리신
성분의 항균작용으로 면역력을
높혀주며, 위의 기능을
좋게하고, 간장의 기능을
높혀주어 중금속을
배출시켜 피로회복과 체력증진에 좋습니다.
인슐린의 증가시켜
당뇨병 예방과 치료에
도움이 됩니다.
6. Kukicha Twig Tea (구기자 차)
Kukichia
Green Tea is rich in many healthy properties that include minerals such as
Zinc,
Selenium,
Copper, Selenium, Manganese, and Fluoride. This tea also contains Vitamins C,
B1, B2, Niacin, Vitamin A, Theanine, Catechins(polyphenols), Flavonoids, and
Amino acids.
There are
many health benefits to drinking Kukicha Green Tea. They include.
Contains six
times more calcium than cows milk thereby helping to build bone density
Contains 2 1/2 times more Vitamin C than oranges.
Reduces high
blood pressure. Helps with digestion. Combats fatigue. Benefits people
suffering from bladder infection and heart diseases. Reduces the risk of
certain types of cancer. Fluoride helps reduce plaque and bacterial infection.
Helps lower
cholesterol levels. Low in Caffeine. Burns fat. Protection from skin cancer.
Reduce sun damage when used in addition to a sunscreen.
Slow the
signs of the aging process. Moisturizes and nourishes the skin.
Vitamins and
minerals enrich and replenish damaged skin.
구기자는 간에 지방이 끼는 것을 방지하므로 간의 기능뿐
아니라 콜레스테롤을 저하시켜
고혈압과 고지혈증에 좋고, 시력보호, 노안예방에 좋습니다. 수렴기능이 탁월해서 피부노화방지를 하며, 혈액에
산소를 공급하고 순환에
도움을 주니 신장기능과 폐의 기능도
향상시킵니다. 또한 항산화성분이 많아 노화방지효과와 피로회복에도 좋구요.
지방을 태워주어
다이어트에도 좋겠네요. 변비와
어지럼증, 면역력강화, 잇몸질환에도 좋답니다. 구기자내의 폴리페놀성분이 당뇨에도
효과가 있다네요.
7.Jerusalem Artichokes (뚱딴지, 또는 돼지감자)
Sunchokes
store their carbohydrates in a form of inulin, a starch that is not utilized by
the body for energy, unlike sugar. They are recommended as a potato substitute
for diabetics, since they are filling but not absorbed by the body, and because
they also show indications of assisting in blood sugar control. Jerusalem
artichoke flour is also recommended for those who are allergic to wheat and
other grains.
High in
iron, potassium and thiamine, low-fat sunchokes also feed the healthy
bacteria(lactobacilli) in the intestional tract.
However,
they can cause flatulence in some people and first tastings should be in small
amounts.
이눌린이라는 성분이
인슐린을 정상치로 유지시켜
당뇨 개선에좋아 천연 인슐린이라고 불리기도 합니다. 그러니 췌장 기능도
좋아 지겠죠?
이눌린은 체지방
분해 효과도 있어서
다이어트에도 도움이 되구요. 식이섬유가 많아 변비개선에도 탁월하대요.
Amaranth is
a very ancient grain used by the Aztecs and Incas.
Grinding it
makes a light and tasty flour.
Rich in
lysine, its protein content is high quality.
There are 60
mg of calcium per 1/2 cup, and amaranth is gluten free.
Amaranth has
a nutty, slightly spicy flavor, and a sticky gelatinous texture. It makes a
highly nutritious hot cereal and can be cooked like any other grain, but becomes
sticky when cooked. Can be mixed with corn, onions, and pinto beans.
아마란스는 쌀과 섞어 잡곡으로도 먹는데
혈당수치를 낮춰서 당뇨병에
좋다고 합니다.
소고기, 돼지고기, 닭고기에 버금가는 고단백, 고칼슘 식품입니다.
아마란스의 잎은 차와 나물로도 먹는데
말린 잎으로 차를 끓여 장복하면 고혈압에도 탁월하다고 하네요. 우리몸에서 필요한 라이신이나 타우린등 균형잡힌
아미노산과 칼슘, 마크네슘, 철분 등 우리 몸에 좋은 성분들이
많이 함유되어 있답니다.
우리 주변에
널려있는 아주 흔한 것들이었는데 그 진가를
몰라보고 있었네요.
기회가 되면 이 식품들을 이용해서
요리를 해보아야겠습니다.
참고(Reference) :www.oprah.com,
www.newhealthguide.org,
www.natural-salt-lamps.com
http://www.activebeat.com
www.wikipedia.com
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